Live Beer Blogging – część 2. Festiwal Dobrego Piwa we Wrocławiu

Witam na drugiej części blogowania na żywo na Wrocławskim Festiwalu dobrego piwa!

DSCF0268

Pierwsze piwo – 55 z Browaru Gościszewo, dymiony porter bałtycki, 24 Blg. Autorem receptury jest Michał Saks. 24 to liczba jubileuszowa, tyle lat obecnie kończy Browar Gościszewo i z tej okazji zostało uwarzone to piwo. Trzeba przyznać, że jest bardzo treściwe, jak na porter bałtycki, a wędzonka jest bardzo dobrze wyczuwalna. Trzeba dodać przy okazji, że użyty tu został słód wędzony własnoręcznie przez piwowara, drewnem z czereśni. Do tego ciemna czekolada, dość wysoka słodycz i średniej mocy goryczka. Alkohol jest bardzo dobrze ukryty, praktycznie niewyczuwalny. Bardzo dobre piwo, choć również bardzo drogie. Polecam!

Reklamy

One response to “Live Beer Blogging – część 2. Festiwal Dobrego Piwa we Wrocławiu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s